sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Hasta luego

So this is it. In less than an hour my flight will leave from Costa Rica and my journey here will end.
And all I want to say is thank you.
Thank you to all the people who made my journey the best.
Thank you Costa Rica showing me your beauty.
Thank you for all the new memories.
Thank you for everything.
Thank you.

I couldn't have wished better way to spend five months and I am extremely sad to leave. If I could, I would stay here forever.

I am too sad to write anything else. If you could see me right now, you would see me sitting in an airport trying to hold my tears. Trying so hard and failing.

So before I break down I am just going to repeat myself and say thank you.
Thank you.
Thank you.
Thank you.

Thank you and hasta luego <3

4 kommenttia:

  1. Hey! I would like to ask some questions about your trip to Costa Rica. Are you Finnish or do I write in English?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I'm finnish so you can write in finnish or in english:D ask away :)

      Poista
  2. Okei täältä sit tulee:D Olisin siis kiinnostunut lähtemään vapaaehtoistöihin Costa Ricaan, siksi kysymyksiä heräilee aika paljon.
    Kuinka paljon aiemmin ennen lähtöäsi teit varauksen ja rupesitte suunnittelemaan matkaasi? Ja monen viikon projektin otit? Mietin vain, että millaista projektia suosittelisit minimissään.. ja tuntuiko sinusta että rahalle sai vastinetta?
    Oliko siellä muita suomalaisia tai muualta täältä Pohjois-Euroopasta ja kuinka paljon ylipäätään siellä ollaan yhdessä muiden vapaaehtoistyöläisten kanssa? Oliko sinulla millainen englannin/espanjan kielen taso sinne lähtiessä, miten pärjäsit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni!:D
      Tein varauksen about puol vuotta aikasemmin ja lennot ostin about 4kk ennen lähtöä. Olisin varmaan aikaisemmin varannut kaiken, mutta tämä reissu oli hieman semmoinen hetken mielijohteesta suunniteltu reissu :D (olen aina halunnut mennä tekemään vapaaehtoistöitä mutta en ole sen enempää suunnitellut) Olen tosi tosi huono suunnittelemaan asioita etukäteen koska tykkään tehdä asioita hetken mielijohteesta joten ainoa asia mitä päätin etukäteen oli että otan 2+12 viikon proggiksen (2viikkoa koulua ja 12 työtä) ja että haluan työskennellä orpokodissa. Koska Costa Rica on niin kaukana niin suosittelen ottamaan vähintään 2+4 proggiksen. Mutta mitä pidempään niin sen parempi ja todellakin suosittelen olemaan mahdollisimman pitkään. Minusta ainakin tuntui että sain rahalleni vastinetta. Koska valitsin orpokodissa työskentelyn, asuin samalla costaricalaisessa perheessä jossa espanjankielentaito parantui huomattavasti, koska he eivät osanneet muuta kuin espanjaa. Ja koska työskentelin samassa kaupungissa kuin missä kävin koulua niin pystyin osallistumaan myös koulun jälkeisiin ohjelmiin esim. tanssitunnit, jooga, puhetunnit ja kokkaustunti. Jos sinulla ei ole aikaa varata viikkoja reissaamiseen työn jälkeen niin se ei ole ongelma sillä töitä on ma-to eli sinulla on aina aikaa viikonloppuisin käydä kattelemassa Costa Rican muita mestoja:) muita suomalaisia tapasin, sen aikana kun tein töitä, kolme. Ja yllättävän paljon oli ihmisiä ruotsista ja norjasta. Jos jännittää ajatus mennä yksin nii sanon vain että turhaan jännität:) on tosi helppoa tutustua muihin ihmisiin sillä muutkin jotka matkustelevat juuri haluavat tutustua uusiin ihmisiin. Se, että kuinka paljon olet muiden vapaaehtoistyöbtekijöiden kanssa riippuu mihin projektiin menet. Jos menet johonkin eläin projektiin niin varmasti tulet työskentelemään muidenkin vapaaehtoisten kanssa (uskon että eläin proggikset on suosituimpia) jos valitset sosiaaliprojektin niin siellä saattaa olla vähemmän (tai ei ollenkaan) muita vapaaehtoisia. Mutta tosiaan se riippuu ihan paikasta minne menet. Englannin kieleb puhuminen on minulle ollut aina yhtä helppoa kuin suomen kieli mutta espanjaa en kyllä osannut melkein ollenkaan. Minulla oli 2kk espanjankielen yksityistunteja suomessa mutta kerkesin kyllä unohtamaan suurimman osan ennen matkaa. Jos et osaa ollenkaan espanjaa niin suosittelen erittäin erittäin paljon opettelemaan edes vähän alkeita. Tosin jos menet eläinprojektiin niin en usko että sinne tarvitsee niin hyvää espanjankielen taitoa. Mutta jos elät costaricalaisessa perheessä niin olisi sinulle helpompaa osata sanoa edes perus asiat espanjaksi (monen aikaan heräät/tulet kotiin. Mitä teet viikonloppuna. Mitä kuuluu. Jne). Tottakai perheet ymmärtää ettet välttämättä osaa espanjaa ja he haluavat auttaa sinua oppimaan mutta itselleni oli niin hyvä että osasin jo vähän alkeita ennen kuin menin sinne. Tosi hyvin pärjää ympäriinsä pelkällä englannilla myös joten älä hätäile espanjan kanssa:)
      Hhmm.. Vastasinkohan jo kaikkeen :D jos on vielä kysyttävää tai haluat tarkempaa tietoa jostain niin kysy ihmeessä :)

      Poista